BIO-Paraszt

Hazánkban egy év alatt egy fő körülbelül 200 kg zöldséget és gyümölcsöt fogyaszt. Gyümölcsfogyasztásunk kb. 70%-át hazai termesztésű, míg kb. 30%-át külföldi termesztésű gyümölcsök teszik ki. Zöldségek esetén: kb. 85%-ban hazai és kb. 15%-ban import zöldségeket fogyasztunk. A vegyszerek visszaszorítása és a vegyszermaradványok ártalmatlanítása minden fogyasztó számára életbevágó kérdés. Kiemelkedően fontos gyermekek esetében. Testtömegükhöz képest ugyanazon gyümölcs/zöldség vegyszermaradványai nagyobb arányt jelentenek egy felnőtt testtömegéhez viszonyítva. Relatíve nagyobb dózissal „fertőződnek”. A legtöbb szülő és hozzátartozó jó szándékúan egy gyermek vagy egy legyengült szervezet számára kifejezetten a gyümölcsfogyasztást javasolja vitamin utánpótlásként. Helytelen termesztéstechnológiával előállított gyümölcsök és zöldségek azonban a vitaminok mellett mérgező vegyszermaradványokkal is ellátják szervezetünket. A növényvédő szerek krónikus egészségkárosító hatása jól ismert. Hajlamosak a bioakkumlációra, mely a szervezetben – zsírszövetekben – való felhalmozódást jelent, valamint biomagnifikációra, azaz a táplálékláncon belüli feldúsulásra is. Nemzetközi vizsgálatok kimutatták, hogy a természetes gazdálkodásból származó zöldség- és gyümölcsfélék valamint élelmiszerek szignifikánsan kevesebb növényvédőszer-maradványt tartalmaznak, mint a hagyományos termesztéssel előállítottak. Elszennyeződött világunkban egyre nő azon termelők száma akik célkitűzése igazodik a fogyasztók igényeihez, hogy olyan élelmiszereket állítsanak elő, amelyek nem tartalmaznak az egészségre káros vegyületeket, vegyszermaradványokat. Az SCD EM-technológia által a természet egyedülálló erejét felhasználva lehetőségünk nyílik a vegyszermentes és környezetbarát „fenntartható mezőgazdasági termelés" megvalósíthatására.

Probiotikus mikroorganizmusokat tartalmazó fermentált ital

bioparaszt 2011.01.26. 15:19

 

 Probiotikus táplálékaink - élő ételeink

 

A baktériumok fogyasztásának elmélete különösnek hangzik, azonban évezredek óta természetes táplálékok, fermentált élelmiszerek, különösen tejféleségek vagy joghurtok formájában rendszeresen fogyasztjuk őket.
A probiotikus készítmények olyan törzseket tartalmaznak, melyeknek a terápiás hatása tudományosan bizonyított.

•    megakadályozzák a kórokozó baktériumok, paraziták és gombák elszaporodását,
•    segítik az emésztést,
•    javítják a tápanyagok lebontását és felszívódását,
•    lebontják a tejcukrot és egyéb olyan anyagokat amelyet a szervezet nem képes önmagában megemészteni,
•    csökkentik az allergiás reakciók kialakulását,
•    a környezetből, táplálékból bekerülő mérgező anyagokat semlegesítik,
•    a szervezet számára nélkülözhetetlen vitaminokat termelnek,
•    elősegítik a bélrendszer perisztaltikus mozgását,
•    fokozzák az immunrendszer reakciókészségét,
•    csökkentik az antibiotikumok által okozott mellékhatásokat.

Az SCD Probiotikus-technológia használatával előállított kiváló hatású, szélesspektrumú probiotikus étrend-kiegészítő termék: az Ökonet Herbal

A kereskedelmi forgalomban kapható probiotikus készítmények leggyakrabban egy-két probiotikus fajt tartalmaznak. A probiotikus törzsek keveréke (multi törzsek), mint pl. egyes SCD termékekben, amelyekben mintegy 14 probiotikus baktériumtörzs található, egy-egy törzs hatásához viszonyítva szignifikánsan növelik a várható hatást, sőt számos bioaktív...folytatás

VÁSÁROLNI SZERETNÉK! (10938 Ft./0,5 liter)

Címkék: bio élelmiszer probitikum egészséges bélflóra egészséges emésztés természetes étrend allergia csökkentés

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://bioparaszt.blog.hu/api/trackback/id/tr152615513

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása