Probiotikus táplálékaink - élő ételeink
A baktériumok fogyasztásának elmélete különösnek hangzik, azonban évezredek óta természetes táplálékok, fermentált élelmiszerek, különösen tejféleségek vagy joghurtok formájában rendszeresen fogyasztjuk őket.
A probiotikus készítmények olyan törzseket tartalmaznak, melyeknek a terápiás hatása tudományosan bizonyított.
• megakadályozzák a kórokozó baktériumok, paraziták és gombák elszaporodását,
• segítik az emésztést,
• javítják a tápanyagok lebontását és felszívódását,
• lebontják a tejcukrot és egyéb olyan anyagokat amelyet a szervezet nem képes önmagában megemészteni,
• csökkentik az allergiás reakciók kialakulását,
• a környezetből, táplálékból bekerülő mérgező anyagokat semlegesítik,
• a szervezet számára nélkülözhetetlen vitaminokat termelnek,
• elősegítik a bélrendszer perisztaltikus mozgását,
• fokozzák az immunrendszer reakciókészségét,
• csökkentik az antibiotikumok által okozott mellékhatásokat.
Az SCD Probiotikus-technológia használatával előállított kiváló hatású, szélesspektrumú probiotikus étrend-kiegészítő termék: az Ökonet Herbal
A kereskedelmi forgalomban kapható probiotikus készítmények leggyakrabban egy-két probiotikus fajt tartalmaznak. A probiotikus törzsek keveréke (multi törzsek), mint pl. egyes SCD termékekben, amelyekben mintegy 14 probiotikus baktériumtörzs található, egy-egy törzs hatásához viszonyítva szignifikánsan növelik a várható hatást, sőt számos bioaktív...folytatás